Private House – House Extension in Balestrino (Savona)

The original house, in concrete, is characterized by two independent apartments with the basement floor, the ground floor and the attic floor. The extension involves the ground floor of one of the two apartments and provides for the construction of a metallic carpentry structure, detached from the existing structure. It is made by 4 steel columns, which are attached to the concrete foundations, and some steel beams. The choice of steel is dictated by the need for construction work in the shortest time possible and by the interference that the new building has with the part of the original building.

More information:

  • Structural project: Eng. Eleonora Bertolotto
  • Architectural project: Geom. Giorgio Moro
  • Residential house
  • 2016-2017
  • Structure
  • Private house
  • Balestrino (SV)
  • 20 mq
  • Steel
Date: 11.05.2018
Structural
Share: